woensdag, 27. januari 2010 - 8:38

Ongeval met 5 vrachtwagens

Bij een ongeval op de A73 tussen Malden en Cuijk omstreeks 6.55 uur vanmorgen zijn vijf vrachtwagens betrokken geraakt. De rijbaan is in zuidelijke richting afgesloten.

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten stelt in samenwerking met de politie Gelderland Zuid een onderzoek in naar twee ongevallen op de A73. Woensdagochtend omstreeks 06.55 uur vonden er kort na elkaar twee aanrijdingen plaats waarbij in totaal vijf vrachtauto’s waren betrokken.

Het KLPD meldt dat het vermoeden bestaat dat de voorste vrachtauto pech kreeg en de vluchtstrook opreed. Daar reden twee vrachtauto’s achterop. Achter dit ongeval botsten nog eens twee vrachtauto’s op elkaar. De chauffeur van de tweede vrachtauto kwam in de rechter vangrail terecht en is door de brandweer uit zijn cabine bevrijd. Hij is met beenklachten overgebracht naar het Radboud ziekenhuis in Nijmegen.

De rijbaan in zuidelijk richting is tijdelijk afgesloten. Er is een omleiding ingesteld via de A326.

Het verkeer dat achter het ongeval stond is van de snelweg afgeleid.

De betrokken chauffeurs worden op het politiebureau in Ewijk gehoord. Het technische onderzoek wordt uigevoerd door de VOA van Gelderland Zuid en de unit Transport en Milieu Controle van de Verkeerspolitie van het KLPD.

Verwacht wordt dat de weg pas vanmiddag kan worden vrijgegeven.
Provincie:
Tag(s):