maandag, 18. januari 2010 - 9:10

Ongevallen en drukte op wegen door gladdigheid

Amstelhoek

De ochtendspits begon maandagochtend rustig, maar dat veranderde snel in de categorie zwaar, aldus de VID. Om 8:15 uur stond er 245 kilometer op de Nederlandse snelwegen.

Diverse ongevallen zijn hier de oorzaak van. Op de A1 gebeurde een eenzijdig ongeval ter hoogte van Muiderslot. Dit veroorzaakte voor het verkeer richting Amsterdam 8 kilometer file, op de A6 maar liefst 13 kilometer.

Een gekantelde aanhangwagen met koelunits, ter hoogte van Vlaardingen op de A20 Hoek van Holland - Gouda, veroorzaakt eveneens de nodige vertraging. Tussen Maasdijk en Vlaardingen liep de file al snel op tot 7 kilometer. De rechterrijstrook zal tot 10:00 uur afgesloten blijven, in verband met politieonderzoek en herstelwerkzaamheden aan het asfalt.

Ook kreeg het verkeer ten noorden van de grote rivieren te maken met gladheid door bevriezing van natte weggedeelten. En door de mist is op de A1 richting Apeldoorn tussen knooppunt Hoevelaken en Barneveld de spitsstrook afgesloten.

Niet alleen het rijdend blik had last van gladde wegen. Op diverse plaatsen kregen voetgangers en fietsers te maken met een spekgladde ondergrond. In de Amstelhoek raakte een 14-jarige fietser gewond na een valpartij. Het wegdek van de Mennonietenbuurt was veranderd in een grote ijsbaan. Onderweg naar school raakte het slachtoffer met zijn fiets onderuit en kwam daarbij met het hoofd op het wegdek terecht. Ook een passant die de jongen te hulp schoot raakte lichtgewond toen ze tijdens het bellen voor hulp naar 112 onderuit ging.

De fietser is met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis.
Provincie:
Tag(s):