zondag, 10. januari 2010 - 14:27

Ongevallen in Drenthe door weersomstandigheden

Regio

Drenthe heeft sinds zaterdagmiddag te kampen met overlast door de sneeuwval. Op verschillende plaatsen ontstonden sneeuwduinen en was het verraderlijk glad. De sneeuwval veroorzaakte enkele aanrijdingen, glijpartijen en slippartijen.

HUIS TER HEIDE – Zaterdagmiddag is een 26-jarige automobiliste uit Haulerwijk op de Kolonievaart van de weg geraakt door stuifsneeuw. De vrouw raakte de controle over haar auto kwijt en raakte een boom en een verkeersbord en belandde uiteindelijk in een sloot. De zwangere vrouw werd met nekklachten in het ziekenhuis in Assen onderzocht. Vooralsnog werden er geen complicaties geconstateerd.

EMMEN – Zaterdagmiddag is een 23-jarige automobiliste uit Emmen lichtgewond geraakt na een botsing met de vangrail op de A37. De vrouw reed in de richting van Klazienaveen en raakte op de A37 de macht over het stuur kwijt door de sneeuw op het wegdek. De automobiliste botste tegen de vangrail en raakte vervolgens een stilstaande auto van een eerder ongeval. De vrouw werd met nekklachten naar het ziekenhuis in Emmen gebracht.

DE PUNT – Zaterdagavond is een automobilist uit Veendam in de slip geraakt op de afslag van de A28 naar de N34. De automobilist nam de afslag naar de N34 en in een flauwe bocht naar links raakte hij in de slip en tolde om zijn as en kwam tegen de vangrail tot stilstand. Omstanders hielpen de man weer op de weg en hij kon zijn weg vervolgen. De man raakte niet gewond.

EMMEN – Zaterdagochtend raakte op de A37 een personenauto met vier inzittenden door opgewaaide sneeuw op het wegdek in een slip en via een vrachtwagen tegen de vangrail gebotst. Twee inzittenden van de personenauto raakten lichtgewond en werden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. Een chauffeur van de wagen kon op enige honderden meters zijn combinatie ongedeerd stil zetten. De tankwagen had alleen wat schade aan de wielen en kon na controle zijn weg vervolgen. De snelweg was tussen de afslagen van het Veenoord en Klazienaveen twee uur geblokkeerd. Nadat de weg was ontdaan van de sneeuw kon de A37 weer voor het verkeer worden open gesteld.

NIEUW ANNERVEEN – Zaterdagmiddag raakte een 29-jarige automobilist uit Assen op de Hunzeweg de macht over het stuur kwijt door gladheid. De vrouw reed met haar auto tegen een boom en belandde met haar auto in een sloot. De vrouw werd door agenten uit haar auto bevrijd. In de auto zaten ook twee jongetjes (4 en 5 jaar) en ook zij werden snel uit de auto gehaald. Iedereen was ongedeerd en de auto raakte beschadigd.

BORGER – Zaterdagavond gleed op de N34 een 38-jarige automobilist uit Apeldoorn met zijn personenauto in een sloot. De man was de macht over het stuur kwijtgeraakt door gevormde sneeuwduinen. Hij raakte niet gewond.

EMMEN – Zaterdagmiddag botste een 27-jarige automobilist uit Diemen op de Rondweg tegen een lantaarnpaal en vervolgens tegen een verkeersbord. De man was de macht over het stuur kwijtgeraakt en gleed van de weg. De man raakte niet gewond en de auto moest worden weggesleept.
Provincie:
Tag(s):