zondag, 3. oktober 2010 - 18:43

Ongevallen op A73

Op de A73 ter hoogte van Sint Odiliënberg is vrijdagmiddag een auto over de kop geslagen. De bestuurder, een 36-jarige man uit Heerlen, verklaarde dat hij mogelijk in slaap was gevallen.

Toen hij in de berm terecht kwam, schrok hij en probeerde te corrigeren waarbij hij de macht over het stuur verloor en zijn auto meerdere keren over de kop vloog. Een blaastest wees uit dat de man niet teveel had gedronken. Het slachtoffer wist zelf uit het voertuig te komen en is voor een korte controle overgebracht naar het ziekenhuis.

In de nacht van vrijdag op zaterdag rond half twee is een voertuig op de A73 ter hoogte van Venray tegen een wegafzetting gereden. Toen agenten arriveerden bleek dat het voertuig een klapband had en werd bij de 43-jarige bestuurder uit Venray een blaastest afgenomen. Uit de blaastest leek dat de bestuurder een kleine hoeveelheid had gedronken. In de auto lag een aangebroken fles drank en enkele blikken met alcoholhoudende drank. Het was echter niet vast te stellen of deze voor of na het ongeval waren geopend en genuttigd. De bestuurder en bijrijder kregen een waarschuwing om niet meer te rijden en het voertuig werd afgesleept.
Provincie:
Tag(s):