maandag, 8. maart 2010 - 20:17

Onrustig tijdens tentfeest

Ingen

Zaterdagnacht rond 01.45 werden meerdere politieagenten naar een tentfeest in Ingen gestuurd nadat er een melding was binnengekomen dat tussen bezoekers onenigheid was ontstaan.

Ter plaatse bleek dat er verschillende vechtpartijtjes waren ontstaan waarbij agenten moesten ingrijpen. Een agent probeerde een groepje personen te scheiden toen op dat moment een man, naar later bleek van 22 jaar uit Ingen, kwam aanrennen die zich in de schermutseling wilde mengen. De agent pakte hierop de man bij zijn arm. De 22-jarige werkte echter niet mee.

De agent probeerde hem onder controle te krijgen, waarbij de 22-jarige tijdens zijn verzet de agent tegen haar hoofd sloeg. Doordat de man zich bleef verzetten kwam de agent ten val. Meerdere agenten probeerden hem onder controle te krijgen, daarbij moesten zij ook gebruik maken van de wapenstok.

Toen de 22-jarige was aangehouden werd hij direct overgebracht naar het politiebureau. Inmiddels had zich een grote groep personen buiten verzameld. Diverse personen bleven op straat staan waardoor de politieauto geen doorgang kon vinden. Ook werd er diverse malen tegen de politieauto geslagen. Enige tijd later verlieten de meeste bezoekers de locatie en keerde de rust terug.

De 22-jarige heeft een verklaring afgelegd op het politiebureau. De politieagent deed aangifte van mishandeling. De politie onderzoekt de zaak verder.
Provincie:
Tag(s):