dinsdag, 18. mei 2010 - 17:59

Onveilige voetgangersbrug in Heerlen gesloten

Heerlen

De gemeente Heerlen heeft dinsdagmiddag de voetgangersbrug over de Zeswegenlaan voor onbepaalde tijd afgesloten. Dit is nodig omdat de constructieve veiligheid van de brug niet langer gegarandeerd is. Dit blijkt uit een vandaag ontvangen rapport van ingenieursbureau Westenberg, dat in opdracht van de gemeente is opgesteld.

Volgens het rapport verkeert de brug in Zeswegen-Nieuw Husken in een matige tot slechte staat. Dit komt door diverse aanrijdingen. Daardoor zijn kokerprofielen en verbanden van de hoofddraagconstructie verbogen. De gevaarlijke situatie is ook ontstaan door corrosievorming van de hoofddraagconstructie en de leuningen, aangetaste dekplanken, dekplanken van ongelijke dikte en dekplanken waarbij de slijtlaag grotendeels is weggesleten.

De gemeente wil de brug weer zo snel mogelijk constructief veilig maken. Hoe lang dat gaat duren is op dit moment nog niet te zeggen. In overleg met de nabij gelegen scholen en de ouders zoekt de gemeente naar een alternatieve, veilige oversteekmogelijkheid.
Provincie:
Tag(s):