woensdag, 21. april 2010 - 22:04 Update: 08-07-2014 1:04

Ook Benzema en Ben Arfa verdachten in seksschandaal met minderjarige

(Elf Voetbal' Na de opschudding rondom het Engelse nationale elftal, is het nu de beurt aan Frankrijk. Nog geen twee maanden voor de start van het WK worden enkele spelers van het nationale elftal verdacht van betrokkenheid bij een seksschandaal.

De Franse politie verdenkt de voetballers van seks met een minderjarige prostituee in de Parijse nachtclub Café Zaman. Het gaat in ieder geval om Franck Ribéry (FC Bayern München) en Sidney Govou (Olympique Lyon). Ook twee andere spelers zijn door de politie gehoord. Om welke voetballers het gaat is niet bekend, maar een speelt in Zuid-Frankrijk en de ander in Spanje. Zij zijn in eerste instantie als getuigen gehoord.

Op seks met minderjarigen staat in Frankrijk een maximum gevangenisstraf van drie jaar plus een boete van 45.000 euro. De Franse krant L'Equipe schrijft dat Ribery bekend heeft dat hij seks heeft gehad met de Marokkaanse prostituee, maar dat hij niet doorhad dat ze minderjarig was. Het voorval vond plaats in 2009.

UPDATE: Van één van de twee onbekende verdachten, is de naam inmiddels bekend. Het gaat om de speler die in Spanje voetbalt: Karim Benzema. De spits van Real Madrid is door de Franse politie verhoord over het incident in de nachtclub, zo meldt het Franse persbureau AFP.

UPDATE 2: En de vierde verdachte luistert naar de naam Hatem Ben Arfa, aanvaller van Olympique Marseille en zevenvoudig international van Frankrijk.
Categorie:
Tag(s):