woensdag, 27. januari 2010 - 18:23

Ook politie-helikopter ingezet in strijd tegen overvalgolf

Roermond

De politie Limburg-Noord zet in de aanpak van de overvallen in Noord- en Midden-Limburg ook een politiehelikopter in. Woensdagochtend vloog een helikopter over het gebied Noord- en Midden-Limburg.

Naast de preventieve uitwerking die dit zal hebben, zal de helikopter ook snel kunnen reageren als er ergens een overval heeft plaatsgevonden. Zodoende heeft de politie vanuit de lucht zicht op de situatie en dat komt ten goede aan de informatiepositie van de noodhulpvoertuigen.

De politie Limburg-Noord heeft afgelopen week circa 50 beveiligingsbedrijven in Noord- en Midden-Limburg aangeschreven. Zij kunnen zich aanmelden voor een speciaal sms-alert dat de politie inzet in de strijd tegen de overvallers. Inmiddels zijn er circa 30 aanmeldingen binnen. Zodra er zich ergens een overval of een verdachte situatie voordoet, zal er naar de surveillances van de beveiligingsbedrijven (die zich hebben aangemeld) in dat gebied een sms-alert worden verstuurd. Hiermee wordt het aantal ogen en oren in de strijd tegen de overvallen uitgebreid.

Extra overvaltrainingen
Het Servicepunt Detailhandel Roermond gaat voor ondernemers weer twee trainingsavonden organiseren. Tijdens de training ‘Veilig in de winkel’ wordt ondernemers geleerd hoe te handelen tijdens een overval. In november vonden er ook trainingsavonden plaats.

De adviseurs van het Servicepunt Detailhandel Roermond krijgen van de ondernemers uit die stad signalen dat er nog steeds voldoende belangstelling is voor deze training. Om deze reden biedt het Servicepunt wederom twee gratis trainingen ‘Veilig in de winkel’ module ‘overvallen’ aan voor de ondernemers. De gemeente Roermond onderschrijft het belang van preventie. De veiligheidscoördinator zal op beide avonden de overige maatregelen die de gemeente neemt om overvallen te voorkomen, toelichten.

In de training worden ervaringen gedeeld, maar ook ervaringen ondergaan door de inzet van rollenspellen met professionele acteurs. Doel hiervan is de cursisten voor te bereiden op en meer zelfvertrouwen te geven bij een geval van agressie, diefstal of een overval.

De trainingen vinden plaats op maandag 8 en woensdag 10 februari.
Provincie:
Tag(s):