woensdag, 5. mei 2010 - 16:38

Oost Nederland populair in meivakantie

Zwolle

Het Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme (GOBT) verwacht dat ruim 350.000 Nederlanders dit jaar tijdens de meivakantie in Gelderland of Overijssel op vakantie gaan. 'Ruim één op de vijf Nederlanders die de vakantie in eigen land doorbrengt doet dit in het Oosten van Nederland', meldt de provincie OVerijssel.

Meivakantie
Met Koninginnedag is voor veel mensen de meivakantie begonnen. Deze vakantie duurt officieel tot en met zondag 9 mei, maar veel scholen kiezen er voor hun leerlingen twee weken vrij te geven.

In het verleden bleek dat tijdens een lange meivakantie relatief veel Nederlanders voor een vakantie in het buitenland kozen. De landelijke toeristische organisatie (NBTC) verwacht echter dat dit jaar - net als in 2009 - de helft van de vakantiegangers in eigen land blijft.

Niet op vakantie toch even weg
Ook Nederlanders die niet op vakantie gaan trekken er in deze periode graag op uit. Op Koninginnedag bezochten naar schatting 900.000 personen Gelderland of Overijssel voor een uitstapje vanaf het huisadres. Ook Bevrijdingsdag is populair, naar verwachting 800.000 Nederlanders bezoeken één van de festiviteiten of genieten bijvoorbeeld tijdens het bezoeken van een attractie of een mooie wandeltocht van Oost-Nederland.

Fietsen populair
Fietsen is erg populair, tijdens de vakantie, maar ook vanuit de eigen woning. Liefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens de Meimaand Fietsmaand - heel Nederland staat in het teken van fietsen. Op Hemelvaartdag zijn de fietspaden in Gelderland en Overijssel extra vol. Veel fietsers stappen al vroeg op de pedalen om al dauwtrappend de provincies te zien ontwaken.
Provincie:
Tag(s):