donderdag, 8. april 2010 - 8:27

Oosterhoutse overvaller gepakt op DNA-match

Oosterhout

Naar aanleiding van een DNA-match heeft de Oosterhoutse politie een 16-jarige jongen uit Oosterhout opgepakt. 'Hij wordt verdacht van een gewapende overval en een autodiefstal in 2009', meldt de politie.

De gewapende overval vond plaats op 3 maart vorig jaar. Een kledingzaak in winkelcentrum Arendshof was het doelwit. Die avond drong rond 21.40 uur een jongeman met een bivakmuts via de achterzijde een kledingzaak binnen. Op dat moment was daar een modeshow gaande en werden twee bezoeksters via de achterdeur naar buiten gelaten.

De overvaller drukte op datzelfde moment de achterdeur open en bedreigde de aanwezigen met een mes. Hij maakte een tas buit en wist op een fiets te ontkomen.

De autodiefstal dateerde van 27 januari 2009. De eigenaar liet de grijze Citroën Xsara warm draaien voor de deur in de Bouwlingstraat. De bedoeling was om de auto op te warmen en de ramen ijsvrij te maken. Het voertuig werd de volgende dag elders in Oosterhout ter gevonden.

DNA-materiaal
In beide gevallen verrichtte de technische recherche een sporenonderzoek. Daarbij werd DNA-materiaal van de vermoedelijke dader veilig gesteld en opgeslagen. Recent werd vanwege een ander gepleegd strafbaar feit DNA-materiaal van de 16-jarige Oosterhouter afgenomen.

Na vergelijkend onderzoek in de centrale DNA-database van het Nederlands Forensisch Instituut kwamen twee hits naar voren. De verdachte werd dinsdag 6 april gearresteerd en wordt a.s. vrijdag 9 april voor de rechter-commissaris geleid.
Provincie:
Tag(s):