zaterdag, 26. juni 2010 - 21:19 Update: 08-07-2014 0:30

Opel Corsa en Agila nu met Start/Stop-technologie

Opel biedt de Start/Stop-technologie in het nieuwe modeljaar aan op de Corsa 1.3 CDTI en de Agila 1.2 in combinatie met een Euro 5-upgrade en een CO2-optimalisatiepakket dat het brandstofverbruik in de stad sterk terugdringt.

Deze ecoFLEX-technologie wordt verder uitgebreid naar het volledige gamma, te beginnen met de Astra 1.3 CDTI. Aan het einde van 2011 zullen alle belangrijke Opel-modellen deze CO2-besparende innovatie aanbieden.

Met de lancering van de Start/Stop-technologie blijft Opel continu streven naar zijn doelstelling om het brandstofverbruik en de uitstoot te verlagen. Het merk legt zich erop toe om met diverse innovaties te komen die de afhankelijkheid van olie kunnen beperken en uiteindelijk elimineren, alsmede de CO2-uitstoot kunnen minimaliseren en de energiediversiteit bevorderen.

De Start/Stop-technologie is vooral voordelig in het stadsverkeer, hét ‘werkterrein’ bij uitstek voor de Agila en de Corsa. Het principe is eenvoudig: een motor die niet draait, kan geen brandstof verbruiken. In plaats van de motor in zijn vrij te laten draaien bij een verkeerslicht of spoorwegovergang, wordt deze automatisch uitgeschakeld wanneer de bestuurder de versnellingspook in neutraal zet en het koppelingspedaal loslaat. Wanneer het verkeerslicht weer op groen springt, is een druk op het koppelingspedaal voldoende om de motor opnieuw te starten. Daarna is het kwestie van de auto in de eerste versnelling te zetten en te vertrekken. Uiteraard blijft de werking van verwarming, stuurbekrachtiging en remmen ongewijzigd om de veiligheid en het comfort van de inzittenden te garanderen, ook wanneer de motor tijdelijk is uitgeschakeld. Door de vrijlooptijd te elimineren, stoot de motor minder broeikasgassen uit en produceert deze minder geluid.

Daarnaast bevat het ecoFLEX Technology Pack op Corsa ook een elektronische klimaatregeling, waarmee men het klimaatcomfort kan instellen. Zo kunnen bestuurders de hoeveelheid airconditioningcomfort instellen wanneer de motor tijdelijk wordt uitgeschakeld. Men kan kiezen om de ecologische functie voorrang te geven en de motor ook uit te schakelen als het interieur opwarmt. Men kan echter ook een AC-configuratie schakelaar indrukken die de uitschakeling van de motor voorkomt als deze nodig is om het interieur koel te houden. Opel is de enige Europese fabrikant die deze functie aanbiedt.
Categorie:
Tag(s):