dinsdag, 1. juni 2010 - 23:57

Open Dag Scheldekwartier wegens succes herhaald

Vlissingen

Vanwege het succes op 10 april, wordt op zaterdag 5 juni van 10.00-16.00 uur de ‘Open Dag Oude Scheldegebouwen' herhaald in het Stadspark Scheldekwartier.

Voor één dag zijn dan de Zware Plaatwerkerij, de Machinefabriek en de Oude Verbandkamer opengesteld voor publiek. Dit keer is in het kader van de Dag van de Bouw- ook de Timmerfabriek toegankelijk.

U kunt een kijkje nemen achter de schermen en u laten informeren over de historie en de plannen van de toekomstige gebruikers van de gebouwen. Bouwgroep Peters en Stichting Scheepsbouwgeschiedenis vertellen alles over heden en verleden van de Timmerfabriek en de vorderingen van de restauratiewerkzaamheden. En wat speelt en speelde zich af in de Zware Plaatwerkerij, de Machinefabriek en de Verbandkamer? Bezoekers kunnen het allemaal ervaren, alleen of met een gids.

In de Machinefabriek is echter in verband met de veiligheid, een rondleiding met een gids verplicht. De excursies naar de Machinefabriek vertrekken vanaf kiosk ‘Alles Stroomt’. Er kunnen maximaal 15 personen per keer mee en aanmelden kan vanaf 9.30 uur. Wie in de Timmerfabriek behalve de begane grond meer verdiepingen wil bekijken, kan dit ook onder begeleiding doen door zich ter plaatse bij de Timmerfabriek zelf aan te melden.

Speciaal voor kinderen van 6-12 jaar zijn er gratis speurtochten over het terrein. Bij de Timmerfabriek is er een mini bouwplaats ingericht en ter hoogte van het Dok heeft projectontwikkelaar A.M. - naast informatie over nieuwbouw op het Scheldeterrein- een springkussen voor de allerkleinsten.

Het Scheldekwartier is een toekomstige maritieme woonwijk. Inmiddels is gestart met de verkoop van de eerste woningen. Informatie is ter plaatse verkrijgbaar op 5 juni en via de website www.scheldekwartier.nl. Het Stadspark Scheldekwartier is bedoeld als tijdelijke invulling van het gebied. Naast de Open Dag Oude Scheldegebouwen worden er gedurende het hele seizoen activiteiten georganiseerd op maritiem, cultureel en recreatief gebied.
Provincie:
Tag(s):