woensdag, 16. juni 2010 - 21:43

Opening en bezichtiging nieuwe politiebureau Beilen

Beilen

Het nieuwe politiebureau aan de Ettenstraat in Beilen wordt vrijdag 18 juni officieel geopend. Na de officiële opening kunnen inwoners van de gemeente Midden-Drenthe ’s avonds het bureau bezichtigen.

Na de sloop van het oude politiebureau aan de Ettenstraat, verhuisde de basiseenheid Midden-Drenthe/Hoogeveen Oost tijdelijk naar Hoogeveen en werkte de hele basiseenheid vanuit het politiebureau aan de Griendtsveenweg. Om toch bereikbaar te zijn voor inwoners van Midden-Drenthe, is er tijdens de bouw van het nieuwe bureau een tijdelijke unit naast het gemeentehuis geplaatst. Mensen konden daar terecht met vragen en om aangifte te doen. Ook was hier een werkplek voor de wijkagenten.

Vanaf dinsdag 25 mei is het nieuwe bureau in gebruik. Vanuit de visie dat de politie wil zijn waar het nodig is, is een deel van de basiseenheid Midden-Drenthe/Hoogeveen Oost vanuit Hoogeveen verhuisd naar het nieuwe bureau. Het bureau heeft een publieksfunctie en is ook werkplek en uitvalsbasis van de wijkagenten en jeugdagent voor Midden-Drenthe.

Het nieuwe bureau is geopend op maandag t/m vrijdag van 09.00 uur t/m 17.00 uur. Het adres is; Ettenstraat 9, 9411 KF Beilen. Telefonisch is het bureau bereikbaar via 0900-8844.

Op vrijdag 18 juni wordt het bureau in aanwezigheid van genodigden officieel geopend door burgemeester Broertjes van Midden-Drenthe en Erwin Slomp als waarnemend chef van de basiseenheid.

Inwoners van Midden-Drenthe krijgen ’s avonds de gelegenheid het bureau te bezichtigen. Tussen 19.00 en 21.30 uur is het bureau geopend en kunnen geïnteresseerden een kijkje nemen in het bureau, waar ze zullen worden ontvangen en geïnformeerd door politiemensen van de basiseenheid. Tussen 18.00 en 19.00 uur wordt dit muzikaal ondersteund door het Politie orkest Noord Nederland die zullen spelen bij- en vanaf een muziekkoepel in de Ettenstraat.
Provincie:
Tag(s):