zondag, 2. mei 2010 - 22:10

Opening informatiecentrum en Worteltunnel bij het Boomkroonpad

Drouwen

De Burgemeesters Marco Out van de gemeente Borger Odoorn en Eric van Oosterhout van de gemeente Aa en Hunze verrichtten vorige week samen met groep 3 en 4 van basisschool De Drift uit Grolloo de feestelijke opening van de nieuwe expositie van het Boomkroonpad. De schoolkinderen brachten een speciaal voor deze gelegenheid gecomponeerd lied ten gehore.

Afgelopen jaar is er bij het Boomkroonpad hard gewerkt om nieuwe exposities te realiseren. In het vernieuwde informatiecentrum vertellen vier bomen hun verhaal. Door animatie, vragen, gesproken en geschreven tekst, spelletjes en foto’s kom je van alles te weten over bomen en het bos. Na een bezoek zullen jong en oud met andere ogen het bos beleven. Ook de winkel is in een nieuw jasje gestoken. In de worteltunnel neemt een das je mee naar het leven onder de grond. Aan het einde van de tunnel klim je via een wenteltrap naar de toppen van de bomen. Vanaf de uitkijktoren heb je een fantastisch uitzicht over het boslandschap.

Met de nieuwe exposities kan Staatsbosbeheer weer jaren vooruit. Jaarlijks brengen zo’n 200.000 mensen een bezoek aan het Boomkroonpad. Met de tentoonstellingen en de educatieve activiteiten die bij het Boomkroonpad worden uitgevoerd laat Staatsbosbeheer de natuur dichter bij de mensen komen. Bij het Boomkroonpad gaat het bos voor je leven!

Iedereen is van harte welkom om de nieuwe exposities te bewonderen. Het Boomkroonpad is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Naast het beklimmen van het Boomkroonpad zijn er nog tal van andere activiteiten, zoals speurtochten, kinderfeestjes, spelen in het speelbos of een prachtige wandeling door de omgeving. Voor meer informatie en overige activiteiten kunt u kijken op: www.staatsbosbeheer.nl/boomkroonpad.
Provincie:
Tag(s):