zondag, 30. mei 2010 - 17:07

Opnieuw succes Gronings-Flevolandse pipe band

Hoogkerk

De drummers en doedelzakspelers van de MacDowell Pipe Band / Dronten en District hebben zaterdag 29 mei j.l. hun succesreeks voortgezet op de continentale pipe band kampioenschappen in Almere.

Zij hebben daar maarliefst viermaal een eerste plaats en eenmaal een tweede plaats weten te behalen. Daarmee laat de band zien een geduchte tegenstander te zijn voor de internationale pipe band-kampioenschappen in het Duitse Xanten, op 19 juni a.s.

Zowel de Dronten en District Pipe Band uit Flevoland als de MacDowel Pipe Band uit het Groningse Hoogkerk kampen op dit moment met een ledentekort, maar kunnen vanwege een samenwerkingsverband toch aan wedstrijden voor doedelzakbands meedoen.

Samen komen ze uitin de graad 4-categorie (het gemiddelde competitieniveau van doedelzakbands op het Europese vasteland), waarin afgelopen zaterdag vier prijzen te winnen waren: beste band, beste drumsectie, beste bassectie en beste band op alle onderdelen tezamen. Dronten en MacDowell hebben op al deze onderdelen het goud in de wacht gesleept. Eén van de leden heeft daarnaast ook aan het solo-onderdeel voor drum majors meegedaan en is met zilver naar huis teruggekeerd.
Provincie:
Tag(s):