donderdag, 4. maart 2010 - 16:14

Opnieuw twee aanhoudingen voor rellen Hoek van Holland

Hoek van Holland

Naar aanleiding van de ongeregeldheden in Hoek van Holland heeft de politie afgelopen week opnieuw twee verdachten aangehouden. Er zijn nu in totaal 55 verdachten aangehouden.

Maandag 1 maart werd een 22-jarige man door agenten van de Regionale Ondersteunings Groep aangehouden in een woning in Rotterdam. De man wordt in het politie onderzoek gezien als verdachte van openlijk geweldpleging tegen agenten tijdens het strandfeest. Het is één van de personen die door politiekogels gewond is geraakt tijdens het incident in Hoek van Holland. Hij is donderdag voorgeleid aan de rechter commissaris. Deze stelde hem op vrij voeten. Het OM gaat in beroep tegen deze beslissing.

Een tweede persoon meldde zich diezelfde maandag op een Rotterdams politiebureau. Deze 21-jarige inwoner van Honselersdijk wordt ook verdacht van openlijke geweldpleging tegen agenten op Hoek van Holland. Ook hij raakte gewond door politiekogels tijdens het strandfeest. De officier van justitie heeft hem heengezonden. Hij blijf wel verdachte.
Provincie:
Tag(s):