donderdag, 25. maart 2010 - 10:45

Opnieuw vervelende 1-1-2 alarm beller na zoektocht aangehouden

Almere

In de nacht van woensdag op donderdag heeft de politie in Almere een 20-jarige Almeerder aangehouden die het 1-1-2 alarm nummer misbruikte.

De valsmelder kon worden aangehouden na inzet van diverse eenheden en goede samenwerking tussen de meldkamers van politie Flevoland, Amsterdam-Amstelland en het Korps Landelijke Politiediensten.
De verdachte is ingesloten en zit vast. Hij wordt verdacht van enkele honderden valse meldingen en onnodige inbelmomenten bij de 1-1-2 alarmcentrale.

Ook 14-jarig meisje

De politie van Den Haag heeft dinsdag een 14-jarig meisje aangehouden, dat 522 keer onnodig naar het alarmnummer 112 had gebeld.

Op een dag belde de Haagse maar liefst 360 keer. Behalve misbruik van het alarmnummer maakte het meisje ook drie valse bommeldingen. De vele telefoontjes legden een enorm beslag op de meldkamer van de politie. Onnodig de alarmlijn bellen is niet alleen strafbaar, maar ook zeer kwalijk.

Het alarmnummer is immers bedoeld voor mensen in nood. Valse meldingen of onnodig gebruik van 112 kan mensenlevens kosten. Na onderzoek van de recherche kon de jongedame aangehouden worden. Waarom het meisje nodeloos 112 belde, is nog niet bekend. De politie onderzoekt de zaak.
Provincie:
Tag(s):