zaterdag, 23. januari 2010 - 15:17

Opnieuw zeehond aangespoeld langs Noord-Hollandse kust

Wijk aan Zee

Zaterdagochtend is opnieuw een jonge zeehond aangespoeld. Dit maal op het strand van Wijk aan zee.

Het is daarmee de derde zeehond in een week tijd die aan de Noord-Hollandse kust is aangetroffen. Eerder was het twee keer raak aan het strand in Castricum. De vandaag gevonden grijze zeehond is ongeveer vijf weken oud en heeft een kleine verwonding aan een van zijn flippers.

Het geboorteseizoen is in volle gang. Door het onstuimige weer spoelen veel jonge zeehondjes van zandbanken en dobberen met de stroming mee. Op Terschelling en Vlieland heeft Zeehondencrèche Pieterburen de handen vol aan aangespoelde zeehonden.

De zeehonden die langs de Noord-Hollandse kustlijn worden aangetroffen hebben langer moeten ronddobberen voor hen hulp kan worden geboden.

Dave de Koning, van team Velsen van de Eerste Hulp Bij Zeehonden (EHBZ), waarschuwt vinders om bij de zeehonden weg te blijven, ook als ze dood zijn. ‘’De zeehonden kunnen namelijk behoorlijk van zich afbijten. Daarnaast hebben vooral bruinvissen een aantal bacteriën die voor mensen en honden gevaarlijk zijn’’.

De vanochtend gevonden zeehond is inmiddels overgebracht naar Zeehondencrèche Pieterburen. Volgens de Koning maakt het dier het goed.
Provincie:
Tag(s):