vrijdag, 18. juni 2010 - 16:17

'Oranje boven' op vliegspektakel Gilze-Rijen

Gilze-Rijen

Het was vrijdag rond het middaguur al bijzonder druk op Vliegbasis Gilze-Rijen, de locatie waar vandaag en morgen de Luchtmachtdagen plaatsvinden. Dit heeft Defensie vrijdag laten weten.

Airpower Demo
Tienduizenden bezoekers waren rond 13:00 uur getuige van de Airpower Demo die door vliegtuigen en helikopters van de Koninklijke Luchtmacht werd uitgevoerd. Het scenario schetst een goed beeld hoe de luchtmacht een bezet gebied kan ontzetten.

'Oranje boven'
Het F-16 Solo Display Team van defensie was ook aanwezig met haar opvallende demotoestel. De F-16 is in fel oranje kleur met de beeltenis van de Nederlandse leeuw uitgevoerd en trok veel bekijks tijdens de vliegshow.

Static show
Mens en materieel, dat is wat de bezoekers kunnen verwachten bij de static show. Het terrein bestaat uit een tentoonstelling van onder meer vliegtuigen, helikopters, geleide wapens en diverse stands. Een blik op het verleden, heden maar vooral ook op de toekomst!

Voor het eerst na de taakwisseling van de basis van F16 naar Apache helikopters is het publiek weer welkom. Tijdens wisselende weersomstandigheden wordt het toegestroomde publiek getrakteerd op diverse demonstraties. Daarbij moet soms iets worden aangepast vanwege de wind maar het merendeel kan als gepland doorgang vinden.

Naast de F16's, diverse helikopters en demo-teams uit het buitenland, wordt ook aandacht besteed aan enkele historische vliegtuigen zoals de Mustang.

De Luchtmachtdagen 2010 vinden plaats op 18 en 19 juni op Vliegbasis Gilze-Rijen. De poorten zijn op beide dagen open vanaf 08:00 uur. De vliegshow begint om 09:00 uur en eindigt omstreeks 17:00 uur. De toegang is gratis.

Kijk voor meer foto's op Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):