maandag, 19. juli 2010 - 14:34 Update: 08-07-2014 1:03

Oranje onder 19 verliest dik in openingsduel EK

Frankrijk

(Elfvoetbal) Het Nederlands elftal voor spelers onder negentien jaar is het EK zeer teleurstellend begonnen. Gastland Frankrijk bleek in het openingsduel met 4-1 te sterk.

"We speelden ver onder ons niveau", was bondscoach Wim van Zwam eerlijk na de nederlaag. Vooral in de eerste helft was Nederland onder de voet gelopen en dat stoorde de trainer. "We verdedigden met hele team uitermate zwak. De Fransen profiteerden van onze fouten."

Gaël Kakuta en Cédric Bakambu zetten Frankrijk al voor rust op een 2-0 voorsprong. Feyenoorder Jerson Cabral leek Oranje in de 55ste minuut weer op het goede spoor te zetten met de 2-1, maar het gastland liep in de slotfase flink uit. Bruno Martins Indi, eveneens van Feyenoord, schoot ongelukkig in eigen doel en in blessuretijd maakte Makambu er 4-1 van.

Het Nederlands team krijgt woensdag kans op eerherstel. Dan wacht het tweede groepsduel tegen Engeland, dat haar eerste wedstrijd met 3-2 won van Oostenrijk.