zaterdag, 10. juli 2010 - 20:10 Update: 08-07-2014 1:03

Oranje ontspannen op weg naar WK-finale

(Elf Voetbal) Oranje heeft zaterdagavond ontspannen de laatste training voor de WK-finale afgewerkt. Bondscoach Bert van Marwijk heeft een volledig fitte spelersgroep, die gelooft in het binnenhalen van de wereldtitel.

"We hebben ons niet anders dan anders voorbereid", zei Van Marwijk tijdens de persconferentie in het Soccer City Stadium. "Vanochtend hebben we een wandeling gemaakt door de dierentuin, vanmiddag hebben de spelers gerust en vanavond hebben we getraind. Voor mij en de spelers wordt dit natuurlijk de belangrijkste wedstrijden uit onze loopbaan, maar we proberen die te benaderen als een gewone wedstrijd."

Iedereen is fit, ook Maarten Stekelenburg en Wesley Sneijder, die in de aanloop wat probleempjes hadden. "We zijn negen weken bij elkaar, maar iedereen is fit. Dat is uniek. Vijf weken geleden haakte Arjen Robben af. We hebben een risico met hem genomen, maar dat heeft zich uitbetaald."

Zowel de spelers als de bondscoach stralen al wekenlang enorm veel zelfvertrouwen uit. Van Marwijk is niet bang dat dat zal doorslaan in arrogantie. "In de wedstrijden tegen Japan, Slowakije en Uruguay is dat niet gebeurd. Dat is ook iets waar ik twee jaar lang op gehamerd heb. Die boodschap hebben de spelers goed begrepen."

Dat werd beaamd door Giovanni van Bronckhorst. "We geloven allemaal dat we van Spanje kunnen winnen. De sfeer in de groep is heel goed. Ik heb in mijn carrière gemerkt dat wanneer de sfeer buiten het veld goed is, spelers binnen het veld een stapje extra voor elkaar doen. Dat kan het verschil maken."

Na vijf wedstrijden op zeeniveau speelt Oranje weer op hoogte. "Dat is weer even wennen", zegt Van Marwijk. "Maar gelukkig hebben we nog een paar keer kunnen trainen in Johannesburg. We moeten gewoon onszelf zijn. Hoe ik Spanje ga bestrijden? Dat ga ik hier niet vertellen. Dat zullen jullie morgen wel zien."
Categorie:
Tag(s):