donderdag, 11. februari 2010 - 10:37 Update: 08-07-2014 1:05

Oranje speelt op WK met zwarte accenten en zwarte broek

(Elf Voetbal) Het Nederlands elftal keert voor het WK 2010 terug naar de kleur zwart naast het traditionele oranje. Niet alleen het shirt heeft zwarte accenten, maar ook de broek wordt zwart.

Oranje speelde voor het laatst met een zwarte broek tijdens EURO 2000 in eigen land en in de twee jaren daarna. Op het shirt loopt verder van de oksel tot de taille een dunne witte rand. Op de mouw staat tijdens de WK-eindronde het WK-logo. Het shirt wordt gecombineerd met oranje kousen met een smalle zwarte baan bij de rand. Net als eerder het uittenue voor het WK en de komende twee jaar is nu dus ook het nieuwe thuisshirt van Oranje uitgelekt.

Diverse media publiceren vandaag het nieuwe shirt. Kledingsponsor Nike wilde het shirt pas op 3 maart, rond de oefeninterland van het Nederlands elftal in Amsterdam tegen de Verenigde Staten, presenteren. Maar dat bleek opnieuw een utopie. Allereerst omdat het sportmerk het nieuwe shirt op 13 november 2009 heeft gedeponeerd in het register van het Benelux Merkenbureau.

Daarnaast ontwikkelt EA Sports voor de FIFA de game '2010 FIFA World Cup South Africa', die op 29 april van dit jaar gelanceerd wordt. De ontwerpers maken daarbij gebruik van de officiële wedstrijdshirts van de WK-deelnemers.
Categorie:
Tag(s):