maandag, 5. juli 2010 - 13:37

Oranjesupporter beschoten in Lelystad

Lelystad

Een nog onbekende man heeft vrijdagavond een schot gelost op het Stationplein. ‘Een 34-jarige man uit Lelystad, die zag dat er op hem werd geschoten, raakte wonderwel niet gewond’, meldt de politie maandag.

Kogelinslag en huls gevonden
Het slachtoffer, dat in de loop van zondag aangifte deed van het schietincident, wees hierna de plek van het voorval aan. Na onderzoek op de locatie werd een huls en een inslag van een kogel aangetroffen.

Oranjesupporters
Ten tijde van het incident stond er een menigte aan mensen op het Stationsplein, die hadden zich die avond daar verzameld na de voetbalwedstrijd Nederland-Brazilie.

De aangever omschrijft de schutter als een donkergetinte man met een leeftijd tussen de 17 en de 25 jaar oud. De dader had zijn haar in zwarte dreadlocks en droeg die vrijdagavond een petje. Verder droeg hij een donker gekleurd T-shirt.

Dringend verzoek recherche
De recherche Lelystad roept getuigen op hen te helpen in hun zoektocht naar de schutter. Bent u getuige geweest van het schietincident dat vrijdagavond 2 juli rond 19.30 uur heeft plaatsgevonden of weet u meer over de dader neem dan contact op met recherche Lelystad via 0900-8844. Kent u de dader maar kent de dader u ook dan kunt u ook anoniem een tip geven via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):