zaterdag, 29. mei 2010 - 12:51

Oranjetoeters leiden tot geluidsoverlast

Rotterdam

De toeter die door o.a TNT als oranjegadget is gelanceerd, blijkt in steeds meer straten in Nederland voor de nodige geluidsoverlast te zorgen.

Voor zover nu bekend zijn er bij de politie nog geen officiële klachten van geluidsoverlast binnengekomen, maar worden in de loop naar het WK toe nog wel verwacht.

Op een schoolplein in Uithoorn was het vrijdagmiddag onder de ouders het gesprek. Zeker nu de toeters al voor vijftig cent bij een speelgoedgigant te koop zijn en het onder de kids een ware rage aan het worden is.

Vooral met het mooie weer zitten veel mensen in de tuin te genieten van de zonnestralen maar dan zijn ook vooral veel kinderen buiten met hun fel oranje gekleurde toeter.

Mocht het toch tot irritatie leiden, dan adviseert een woordvoerder van de politie Rotterdam-Rijnmond mensen ‘het geluidsprobleem met elkaar te bespreken en op te lossen. Zeker tijdens de wedstrijden wanneer Nederland speelt om elkaar dat feestje dab te gunnen. Mocht het toeteren leiden tot slapeloze nachten dan kan de politie ten alle tijden optreden’.
Provincie:
Tag(s):