donderdag, 17. juni 2010 - 9:55

Oud-burgemeester Brouwer-Korf onthult kunstwerk

Utrecht

Op 19 juni verricht oud-burgemeester mr. A.H. Brouwer-Korf de officiële opening van het kunstwerk ‘A mon seul Désir’, als gezamenlijk afscheidscadeau van Utrechtse bewoners en ondernemers aan haar. Bij de onthulling zijn de twee makers van het kunstwerk, Aleid Wolfsen en stadsdichter Ingmar Heytze, aanwezig.

Het kunstwerk, een twaalf meter lange bank met ingelegde kleurige keramische tegels, staat in Park Leeuwesteyn in Leidsche Rijn.

In december 2007 nam mevrouw Brouwer-Korf afscheid als burgemeester van de stad Utrecht. Bij wijze van afscheidscadeau vroeg zij kunstenaarsduo Margot Berkman en Eline Janssens een kunstwerk te ontwerpen voor de wijk Leidsche Rijn. De gulle bijdragen van bewoners en ondernemers maakten het mogelijk aan haar verzoek tegemoet te komen.

Voor het ontwerp van de bank hebben beeldend kunstenaars zich laten inspireren door de beroemde tapijtenserie ‘La Dame à la Licorne’. Op die tapijten komen veel dieren voor, die de zintuigen geur, smaak, zicht en gehoor verbeelden. Daarom hebben de makers in de rugleuning van de bank diezelfde dierenfiguren verwerkt, zoals de ruikende en proevende aapjes, de kijkende pauwen en de luisterende haas. Dankzij die zintuigen kunnen mensen elkaar ontmoeten en met elkaar contact leggen. De bank in Park Leeuwesteyn geeft iedereen daartoe de gelegenheid.
Provincie:
Tag(s):