maandag, 10. mei 2010 - 13:29

Oud-minister Hans Dijkstal (67) overleden

Wassenaar

Hans Dijkstal is zondag op 67-jarige leeftijd in zijn woonplaats Wassenaar overleden. Dijkstal was al enige tijd ziek. Dit heeft de VVD maandag laten weten.

‘Met het overlijden op 67-jarige leeftijd van Hans Dijkstal verliest de VVD een charmante, aimabele en open politicus met een rijke carrière’, meldt de VVD op haar website.

In 1982 kwam Dijkstal in de Tweede Kamer. In 1990 werd hij benoemd tot vicevoorzitter van de VVD-fractie en in 1998 nam hij de leidersfunctie over van Frits Bolkestein. In het Kabinet-Kok I, van 1994 - 1998, was hij vicepremier en tevens Minister van Binnenlandse Zaken.

Hij was tevens lijsttrekker voor de VVD bij de Tweede Kamerverkiezingen van mei 2002. Na de voor de partij zeer slecht verlopen verkiezingen verliet hij de actieve politiek.

In zijn post-actieve jaren nam Dijkstal steeds meer afstand van de koers van de VVD inzake allochtonen. In 2006 was hij een van de initiatiefnemers van het manifest ‘Eén land, één samenleving’, waarin oud-politici van verschillende partijen pleitten voor tolerantie.
Provincie:
Tag(s):