woensdag, 14. juli 2010 - 13:53

Oud-president Carter bezoekt Bloemenveiling FloraHolland Aalsmeer

Aalsmeer

“Eén van de meest complexe en tegelijk goed georganiseerde operaties die ik ooit heb gezien”, zei oud-president Jimmy Carter woensdagmorgen over FloraHolland in Aalsmeer.

De voormalige president van de Verenigde Staten bracht – op doorreis via Schiphol – met echtgenote Rosalynn een bezoek aan de Aalsmeerse bloemenveiling, een van de zes marktplaatsen van FloraHolland.

“Verrassend om te zien hoe snel Carter het marktmechanisme doorgrondde”, zegt Dirk Hogervorst. Hogervorst (manager van de Rijnsburgse marktplaats en concernbreed verantwoordelijk voor de veilingklokken) begeleidde het echtpaar in de veiling. “We zijn van oorsprong agrariërs. Dat zorgt ervoor dat we ons hier thuis voelen”, zei Carter.

Carter was onder de indruk van de manier waarop de veiling een massaal assortiment bloemen en planten tóch op individuele kwekersnaam kan verhandelen en met hulp van de veilingklok tot de juiste waarde brengt. Hij herkende de kracht van samenwerking tussen duizenden kwekers binnen het coöperatieve systeem.

Bij zijn vertrek uit de veilingzaal schudde Carter ook de aanwezige inkopers van exporteurs en groothandelaren hartelijk de hand.

De Carters - op doorreis naar Amerika – kwamen uit Ethiopië, waar zij een congres bijwoonden. Met zijn stichting The Carter Centre in Antlanta draagt de oud-president wereldwijd actief bij aan mensenrechten en gezondheidszorg.
Provincie:
Tag(s):