maandag, 14. juni 2010 - 18:28

Overgewicht bij kinderen in Overvecht gedaald

Utrecht

Overvecht telt steeds minder dikke kinderen. Zo’n vijf jaar geleden had ruim een kwart van de kinderen (27 procent) uit Overvecht overgewicht. Nu is dat 20 procent.

Tijdens het symposium 'GO-GO-GO' op woensdag 16 juni presenteert de gemeente Utrecht de resultaten van het project Gezond Gewicht Overvecht (GO). Wethouder Victor Everhardt (Volksgezondheid) opent het symposium.

De gemeente startte samen met welzijnsorganisatie Cumulus en zorgorganisatie Aveant in 2005 het project Gezond Gewicht Overvecht (GO). GO is opgezet om overgewicht in Overvecht terug te dringen en een gezonde leefstijl bij kinderen, jongeren en hun ouders te bevorderen. De kracht van GO ligt in het creëren van een omgeving voor kinderen en ouders waarin gezond gedrag wordt gestimuleerd (thuis, school, sport en buurt). Victor Everhardt: "Om overgewicht tegen te gaan, is het belangrijk dat kinderen op jonge leeftijd zich bewust worden van hun eetgewoonten en het belang van voldoende bewegen. Gezond Gewicht Overvecht is er in geslaagd deze gezonde boodschap aan kinderen én hun ouders over te brengen."
Provincie:
Tag(s):