maandag, 12. april 2010 - 19:44

Overhandiging gemeentegrensborden ‘Welkom in Kapelle’

Kapelle

De gemeente Kapelle omarmt de Oosterschelde. Daarom heeft de gemeente Kapelle op 22 augustus 2009 een dag georganiseerd om Nationaal Park Oosterschelde (NPO) onder de aandacht te brengen bij inwoners en bezoekers van de gemeente.

Om dit initiatief te ondersteunen overhandigt de heer Lilipaly, voorzitter van NPO, op vrijdag 16 april 2010 een gemeentegrensbord aan burgemeester Kramer van Kapelle. De overhandiging vindt plaats om 10.00 uur aan de Steldijk in Wemeldinge.

De gemeente Kapelle is de eerste van de zeven gemeenten grenzend aan de Oosterschelde, die NPO onder de aandacht heeft gebracht bij bewoners en bezoekers van de gemeente. NPO heeft hiervoor een subsidie beschikbaar gesteld. De gemeente heeft hiervan in 2009 de Ooster-schelde extra onder de aandacht gebracht én acht gemeentegrensborden aangeschaft. Het eerste gemeentegrensbord ‘Welkom in Kapelle’ wordt officieel overhandigd door de voorzitter van NPO aan burgemeester Kramer van Kapelle.

De gemeente Kapelle geeft in september 2010, tijdens de start van de Oosterscheldeweek, het stokje door aan de gemeente Noord-Beveland om het natuurschoon van NPO verder onder de aandacht te brengen bij burgers en toeristen. De gemeente Noord-Beveland geeft het stokje vervolgens door aan een andere gemeente grenzend aan de Oosterschelde. Zo krijgen alle ze-ven gemeenten de kans om NPO verder onder de aandacht te brengen.
Provincie:
Tag(s):