zondag, 11. juli 2010 - 13:36

Overlast in IJsselland door noodweer

Zwolle

In de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 juli is in de regio IJsselland drie keer de bliksem in woningen ingeslagen. Dit heeft de politie zondag laten weten.

Bliksemschade en stoppen doorgeslagen
Rond 23.45 uur sloeg de bliksem in in een woning aan de Willem Egbertstraat in Hasselt. In de woning ontstond geen brand, maar er ontstond wel enige bliksemschade en de stoppen waren doorgeslagen. De brandweer heeft het huis voor de zekerheid gecontroleerd op brand.

Brand onder dakbedekking
Even na 1.00 uur bleek dat er brand woedde onder de dakbedekking van een woning aan de B.H. Spijkerweg in Punthorst. Dit werd omgemerkt door buren. Omdat de bewoners op vakantie waren hadden deze buren een sleutel. Toen zij op de zolder kwamen zagen zij veel rookontwikkeling.

Zij zijn weer weggegaan en hebben de brandweer gebeld. De twee buurmannen van 21 en 46 jaar oud zijn in verband met het inademen van rook voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. De brandweer bluste de brand.

Bejaard echtpaar
Rond 2.25 uur zagen voorbijgangers dat er brand woedde in een woning aan de Nieuwedijk in Wanneperveen. Zij alarmeerden de brandweer en haalden de bewoners van 81 en 85 jaar uit de woning. De brandweer kon niet voorkomen dat de woning grotendeels uitbrandde. De bewoners zijn elders ondergebracht.

Omgewaaide bomen en parasols
De overige schade door het noodweer bleef in de regio beperkt tot omgewaaide parasols en bomen. De hulpdiensten werden verder rond middernacht voor de zekerheid opgeroepen om naar de feesttent aan de Brinkweg in Dalfsen te komen waar een optreden van Normaal plaatsvond. In de tent waren rond de 5000 bezoekers aanwezig en omdat er nog meer noodweer aankwam werd gekeken of alles in goede banen liep.

Aan het einde van het concert riep de band de bezoekers op om snel naar huis te gaan in verband met het naderende noodweer. Hier werd in zijn algemeenheid aan voldaan en er vonden geen incidenten plaats.
Provincie:
Tag(s):