donderdag, 16. september 2010 - 21:27

Overlast voor Weerter kermisbezoeker door werkzaamheden aan spoor

Weert

Vanwege werkzaamheden aan het spoor, rijden er van 24 tot en met 26 september geen treinen tussen Roermond en Weert. Omdat Weert in dat weekend kermis viert, betekent dat voor degenen die per trein de kermis willen bezoeken enig ongemak. Het gemeentebestuur van Weert wil de overlast voor de kermisbezoeker die per trein naar Weert komt tot een minimum beperken.

Reizigers vanuit het zuiden met bestemming Weert worden per bus vanaf het station Sittard naar het station Maarheeze vervoerd. Vanuit Maarheeze wordt men vervolgens per trein naar Weert gebracht.
Reizigers vanuit Roermond hebben de keuze: met de trein naar Sittard en vervolgens met de bus naar Maarheeze, waarna met de trein terug naar Weert neemt. Al met al betekent dat een extra reistijd van ca. 1 uur. Waarschijnlijk is het nemen van de Veolia-bus vanuit Roermond naar Weert handiger. Veolia onderhoudt een halfuurdienst op dit traject.
Reizigers vanuit Eindhoven kunnen Weert wél normaal per trein bereiken.
De NS heeft toegezegd er alles aan te doen het ongemak voor reizigers vanuit het zuiden zo klein mogelijk te laten zijn.

Verder heeft het gemeentebestuur ervoor gezorgd dat er extra parkeergelegenheid in Centrum-Noord is gecreëerd, omdat er mogelijk meer bezoekers met de auto naar de kermis komen.
Provincie:
Tag(s):