woensdag, 3. februari 2010 - 10:34

Overval in Weert opgelost na DNA-match

Weert

Met de aanhouding van een 26-jarige inwoner van Amsterdam heeft de politie een overval op een café in Weert opgelost. De man kon worden aangehouden na een DNA-match, zo meldt de politie Limburg-Noord.

Op 22 november 2004 kwam de overvaller even voor 12:00 uur het café aan de Molenstraat binnen en bestelde wat te drinken. Vervolgens vroeg hij waar de kassa stond. Daarbij pakte hij de eigenaresse vast en bedreigde haar vermoedelijk met een mes. Hij trok de kassa-lade open en ging er met de buit van enkele honderden euro's vandoor.

In de zomer van 2009 leidde een DNA-hit naar een 26-jarige man uit Amsterdam. De verdachte is inmiddels gehoord. Het onderzoek is afgesloten en gaat nu naar het openbaar ministerie.

DNA-profiel
Vanaf 1 februari 2005 geldt de wet DNA onderzoek bij veroordeelden. Deze wet maakt het mogelijk om bij bepaalde groepen veroordeelden DNA celmateriaal af te nemen. Dit gebeurt na een besluit van de rechter. In de DNA-databank worden diverse categorieën DNA-profielen opgenomen en met elkaar vergeleken. Het gaat daarbij om DNA-profielen van verdachten, veroordeelden, ongeïdentificeerde slachtoffers van onopgeloste misdrijven en op plaatsen delict aangetroffen biologische sporen van onbekende personen.
Provincie:
Tag(s):