vrijdag, 24. september 2010 - 15:27

Overval op fotostudio Enkhuizen

Enkhuizen

De eigenaar van en fotostudio aan de Breedstraat is donderdagmiddag rond 17.20 uur door een onbekend gebleven man overvallen. Dit heeft de politie vrijdag bekendgemaakt.

De dader belde aan bij de zaak. Toen de eigenaar open deed, werd hij meteen bedreigd met het steekwapen. Hij werd gedwongen naar de kassa te lopen en het geld af te geven. Hierna rende de dader de zaak uit. Hij verdween te voet in de richting van het Wilhelminaplantsoen.

De eigenaar raakte niet gewond maar was wel in shock. Vorig jaar in september is hij al eens overvallen door twee mannen met vuurwapens. De politie heeft na de overval een uitgebreid onderzoek in de omgeving ingesteld, maar niemand meer aangetroffen. De overvallen man krijgt slachtofferhulp.

Signalement

De dader was een blanke man van ongeveer 25 jaar oud, lengte ongeveer 1,90 meter en een normaal postuur. Hij droeg donkere kleding en een capuchon. Hij heeft een opvallend lang gezicht en een lange neus. Hij droeg ook handschoenen.

Getuigenoproep

Mocht u iemand in de omgeving van de Breedstraat zich verdacht hebben zien gedragen of heeft u andere inlichtingen over dit misdrijf? Bel dan met het rechercheteam in Hoorn: 0900-8844. Een melding doen bij Meld Misdaad Anoniem kan ook: 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):