zondag, 14. maart 2010 - 10:41

Overval op winkel

Culemborg

Zaterdagmiddag rond half vier werd een winkel aan de Schoolhof West in Culemborg overvallen. Een man met bivakmuts bedreigde een klant met een mes en eiste van de winkelier het geld uit de kassa.

De overvaller ging er vandoor op een donkere fiets in de richting van de Oude Rekemerstraat.

Meerdere eenheden van de politie keken uit naar de dader rond de opgegeven locatie. Aanvullend deed de politie een SMS-Alert uit waarmee het omwonenden, buschauffeurs en toezichthouders alarmeerde. Net nadat het SMS-Alert was verstuurd, belde een ontvanger dat de overvaller was gezien. Deze kon een aanvullende vluchtroute doorgeven aan de zoekende agenten. De overvaller zou volgens de melder richting centrum verder zijn gerend. Verschillende agenten hebben gezocht naar de overvaller maar hebben hem niet kunnen traceren.

De 48-jarige winkelier is hiermee in drie maanden voor de tweede keer overvallen. De winkelier en de klant hebben aangifte gedaan.

In de winkel waren nog drie andere klanten waarvan getuigenverklaringen zijn opgenomen. Politie hield in de nabije omgeving aanvullend voor het onderzoek naar de overval, een buurtonderzoek. Het speciale overvallenteam van de politie zal ook deze zaak nader onderzoeken.
Provincie:
Tag(s):