donderdag, 17. juni 2010 - 17:14

Overvallenteam houdt weer twee verdachten aan

Zwolle

Het Zwolse overvallenteam van politieregio IJsselland heeft wederom twee verdachten aangehouden. Dit heeft de politie donderdag laten weten.

Op woensdagochtend 16 juni werd een 21-jarige Zwollenaar aangehouden. De man wordt er van verdacht samen met twee andere mannen een overval te hebben gepleegd op een benzinestation aan de Nieuwe Deventerweg op donderdagavond 10 juni.

Bij deze overval werd direct na de overval al een 17-jarige Zwollenaar aangehouden. Het overvallenteam hoopt op korte termijn ook een derde verdachte aan te kunnen houden.

Op woensdagavond 7 juni werd een 31-jarige inwoner van Zwolle aangehouden op verdenking van het (mede)plegen van verschillende overvallen in de gemeente Zwolle. De man wordt er van verdacht betrokken te zijn geweest bij de overval op een benzinestation aan de Hanekamp op 24 december 2009.

Daarnaast wordt de man verdacht van betrokkenheid bij de overval op een cafetaria aan de Rijnlaan op 30 december 2009 en een snackbar aan het Petuniaplein op 9 december 2009. Onderzocht wordt of de man ook verantwoordelijk is voor de overval op een videotheek en snackbar op het Bachplein op 7 en 8 november 2007.

Recentelijk werden door het Zwolse overvallenteam ook al 12 verdachten aangehouden voor verschillende overvallen.
Provincie:
Tag(s):