woensdag, 9. juni 2010 - 21:11

Overvaller heeft spijt

Roden

Na nu bekend is geworden heeft er in de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 juni een gewapende beroving in Roden plaats gevonden.

Tussen 02.00 uur en 02.30 uur werd er door een 16-jarige jongeman uit Alteveer geld gepind bij de Rabobank aan de Albertsbaan. Na het pinnen werd deze man, die samen met zijn vriend liep, van achteren ingehaald door een onbekende man. Deze zette het slachtoffer een pistool op de borst en dwong hem het gepinde geld af te geven. De dader maakte zich hierna rennend uit de voeten.

Een 18-jarige uit Leek afkomstige dader meldde zich maandagmiddag samen met zijn vader aan het politiebureau in Leek. Hij had zodanig wroeging over het gepleegde feit dat hij zijn vader inlichtte over het gebeuren.

De beroving bleek gepleegd te zijn met een zogenaamd balletjespistool welke door de jongen is overhandigd aan de politie. Uit verklaring is bekend geworden dat er diezelfde nacht nog een tweede (mislukte) beroving in Roden heeft plaats gevonden. De politie verzoekt het slachtoffer van deze beroving zich te melden.
Provincie:
Tag(s):