woensdag, 27. januari 2010 - 15:46

Overvallers klemgereden na wilde achtervolging

Utrecht

Politieauto’s hebben woensdag rond het middaguur, na een wilde achtervolging, een auto met daarin 3 verdachten van een overval op een woning in Vianen klemgereden. ‘De drie inzittenden zijn aangehouden’, meldt de politie.

De drie verdachten hadden even daarvoor een woning overvallen en daarbij gebruik gemaakt van een wapen. Het drietal stapte vervolgens in een cabriolet en reden met hoge snelheid weg.

De gealarmeerde politie kreeg de vluchtauto op de A27 in het oog die direct haar snelheid verhoogde in een poging om te ontkomen. Daarbij werden snelheden gehaald tot 180 km/h en werd er zigzaggend gereden over alle rijbanen.

De politieauto’s zagen desondanks kans de vluchtauto bij te houden die vervolgde op de A12. Op de afslag naar Bunnik reed de cabrio nog net tussen de sluitende slagbomen door van een spoorwegovergang.

Ook hier behaalde de vluchtauto hoge snelheden en moesten passanten wegspringen om niet onder de auto te komen. Op de Heidelberglaan bij het UMC in Utrecht konden de overvallers uiteindelijk worden klemgereden en gearresteerd. Hierbij raakte twee politieauto's beschadigd.

Een andere politieauto die meereed in de achtervolging raakte van de weg af en ramde daarbij een verkeersbord. De auto raakte daardoor ook beschadigd.
Provincie:
Tag(s):