vrijdag, 2. april 2010 - 15:00

Overvallers restaurant op heterdaad opgepakt

Almere

Donderdagavond zijn vier overvallers op heterdaad aangehouden. De vier, in de leeftijd van 17, 22, 24 en 30 jaar oud worden verdacht van betrokkenheid bij een gewapende overval in een restaurant aan de Sluis in Almere-Haven. Dit heeft de politie vrijdag bekendgemaakt.

Bij de aanhouding van een wegrennende verdachte werd door een agent een waarschuwingsschot gelost.

Afgelopen donderdagavond rond 22.30 uur kwam een melding binnen dat een restaurant aan de Sluis overvallen werd. Gasten en medewerkers van het restaurant werden opgeschrikt door twee gewapende mannen. Bij binnenkomst eisten ze geld en persoonlijke bezittingen van de slachtoffers, waarna ze er met de buit vandoor gingen.

Gealarmeerde agenten die direct na de meldingen heel snel ter plaatse waren zagen in de omgeving van het restaurant een auto rijden. Omdat ze het niet vertrouwden en het vermoeden hadden dat deze auto met de overval te maken had kreeg de bestuurder een stopteken.

Op het moment dat agenten de mannen in de auto wilden aanhouden sprong één van de verdachten uit de auto en ging er vandoor. Na een achtervolging te voet, waarbij een politieagent een waarschuwingsschot loste, werd de vluchtende verdachte aangehouden.

De twee andere inzittenden van de auto werden door middel van een speciale procedure uit de auto gepraat en ingerekend. Eén vierde verdachte werd later in het centrum van Almere-Haven door agenten aangetroffen.

In de directe omgeving van de overval werd na een zoektocht een vuurwapen gevonden. In de auto van de verdachten lagen goederen die vermoedelijk buit zijn gemaakt bij de overval. Alle aangetroffen goederen zijn in beslag genomen. Het overvallenteam van District Zuid heeft de zaak in onderzoek en wil graag nog in contact komen met getuigen.

Bent u getuige geweest van deze overval en heeft u de politie nog niet gesproken neem dan contact op met het overvallenteam district Zuid via 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):