maandag, 12. april 2010 - 19:47

Overvalteam controleert jonge kinderen op het dragen van fietshelm

Terneuzen

De Provincie wil het gebruik van de fietshelm voor jonge kinderen stimuleren.

Alle leerlingen van de groepen 1 t/m 4 op de basisscholen in Terneuzen en Noord-Beveland hebben van de Provincie Zeeland een fietshelm gekregen. De komende 3 weken bezoekt een overvalteam deze scholen, om te tellen hoeveel kinderen deze fietshelm daadwerkelijk dragen. Daarnaast is het een voor de kinderen een extra stimulans om de helm op te zetten.

Het overvalteam is onderdeel van het provinciale fietshelmenproject. Om het gebruik van de fietshelm te ondersteunen, hebben kinderen in de klas gewerkt met een speciaal lespakket en een knutselplaat die ingaan op het nut van de fietshelm.

In april en mei zal het overvalteam op de scholen komen om de kinderen te verrassen. Het overvalteam bestaat uit het poppetje met de fietshelm (de mascotte van het project) en 1 of 2 promotiemedewerkers. De kinderen kunnen bij aankomst op school met het poppetje op de foto. Daarna bezoekt het overvalteam kort de klas om te tellen hoeveel kinderen de fietshelm die dag op hebben naar school. De kinderen die de fietshelm dragen, krijgen een flyer met een unieke code. Wanneer zij de code invullen op de website www.trappenscoortjunior.nl dingen zij mee naar een mooie prijs voor het hele gezin: een family fun day in Center Parcs, Port Zélande.

De kinderen die de helm niet op hebben tijdens het bezoek van het overvalteam krijgen een flyer mee naar huis waarmee ze deel kunnen nemen aan een fotowedstrijd van Center Parcs. De kinderen kunnen, wanneer ze thuis tijdens het fietsen of skaten de fietshelm wél dragen, een actiefoto van zichzelf met de fietshelm maken en deze insturen. De leerling die de mooiste foto instuurt, wint een weekend Center Parcs voor het hele gezin. Uiteraard kunnen de kinderen die de fietshelm wel op hadden naar school ook meedoen aan de fotowedstrijd.

Omdat de mascotte van het project, 'het blauwe poppetje', nog geen officiële naam heeft, hebben de leerlingen een naam verzonnen. Op donderdag 15 april zal de naam van het poppetje bekend worden gemaakt. Dit gebeurt om circa 08.35 na het tellen van de fietshelmen.
Provincie:
Tag(s):