woensdag, 26. mei 2010 - 17:21

Paniek op N224 om op hol geslagen paarden

Ede

Een zevental op hol geslagen paarden heeft woensdagochtend voor paniek gezorgd op de N224 tussen Arnhem en Ede. ‘Twee amazones zijn bij het incident gewond geraakt en zijn voor controle naar het ziekenhuis gebracht’, meldt de politie woensdag.

Ruiters afgeworpen
Een groepje ruiters reed rond 11.15 uur over de Ginkelse Heide bij Ede toen de paarden schrokken van een overstekend ree. Als gevolg daarvan werden alle ruiters afgeworpen en gingen de paarden er in volle galop vandoor.

Via de bossen kwamen ze kennelijk terecht op de Rijksweg N224, waarna ze nog steeds in galop op de Amsterdamseweg richting Arnhem gingen en daarbij op de verkeerde weghelft terechtkwamen.

Tientallen meldingen
Bij de politiemeldkamer kwamen in korte tijd een tiental meldingen binnen van verontruste passanten die de galopperende paarden op zich af zagen komen. Ter hoogte van de Dreijenseweg bij Oosterbeek wisten agenten en omstanders de paarden te vangen, waarna ze met behulp van de politie een wei zijn ingedreven en later aan de eigenaar konden worden overgedragen.

Eén van de paarden was in de vlucht gewond geraakt en moest door een veearts worden behandeld. Voor zover bekend is er verder geen schade ontstaan. Bij het incident werden zes politieauto’s en een jachtopzichter ingezet. Ook de verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten verleende hulp.
Provincie:
Tag(s):