zaterdag, 26. juni 2010 - 17:21

Paramoteur laag over publiek tijdens concert

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) onderzoekt een incident met een paramoteur, een parachute voorzien van een propeller. Rond half negen ’s avonds op vrijdag 25 mei kreeg de Luchtvaartpolitie een melding dat een paramoteur laag over het publiek zou zijn gevlogen.

Dit gebeurde tijdens het evenement Concert at Sea bij de Brouwersdam in het Zeeuwse Scharredijke. Een maand geleden belandde dezelfde vlieger, een 47 jarige man uit Klaaswaal, met dezelfde paramoteur in de Noordzee bij Scheveningen.

De Luchtvaartpolitie zette een helikopter in om de paramoteur te onderscheppen. De vlieger landde in een weiland en werd door de politie Zeeland aangehouden. Met een paramoteur vliegen boven publiek is verboden. Tegen de vlieger is verder proces-verbaal opgemaakt omdat hij geen vliegbrevet had en zijn registratienummer onvolledig was. Daarnaast onderzoekt de Luchtvaartpolitie of de paramoteur, na zijn landing in het zoute water van de Noordzee eind mei, nog wel luchtwaardig is. In verband hiermee is de paramoteur in beslaggenomen. De Officier van Justitie bepaalt de hoogte van de boete.
Provincie:
Tag(s):