maandag, 13. september 2010 - 10:59

Pas op voor kwakzalvers bij het Flaeijelfeest!

Nieuwehorne

Bij het Flaeijelfeest op 25 september aanstaande in Nieuwehorne maken de kwakzalvers deel uit van het straattheater. Als dat maar goed komt.

Kwakzalvers zijn namelijk zwendelaars die zich in de middeleeuwen uitgaven voor wonderdokters of bijvoorbeeld tandartsen. Maar wees gerust de kwakzalvers vertellen aan de hand van een aantal "plaatjes" grappige verhalen. De kwakzalvers wonnen zelfs al eens de Belgische kampioenschappen Living Statue.


Naast de kwakzalvers is er nog veel meer straattheater te zien in de dorpsstraat van het Flaeijelfeest. Naast de goochelaar Lorentini die alleen in oude stijl goochelt zijn er natuurlijk de diverse tafereeltjes die u het gevoel geven terug te zijn in 1920. Wat te denken van de boer die de koe naar de slager brengt, taferelen bij boerenleenbank, de kermisexploitant van het ouderwetse bommenwerperspel, de veldwachter die achter een boefje aan zit of de boerin die haar man uit de kroeg haalt.

Flaeijelfeest is dus niet alleen kijken maar vooral ook beleven. Het Openluchtmuseum van het Flaeijelfeest is te zien op zaterdag 25 september 2010 op landgoed De Horne in Nieuwehorne. Voor alle informatie over het Flaeijelfeest kunt u kijken op www.flaeijel.nl
Provincie:
Tag(s):