woensdag, 31. maart 2010 - 10:55

Passagier moet DNA afstaan

Utrecht

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft dinsdag 30 maart 2010 DNA af laten nemen van een 43-jarige man uit Houten.

Hij reed mee als passagier in een auto met aanhangwagen bestuurd door een 32-jarige man uit Houten die geen geldig rijbewijs had. De passagier wierp zich op als vervangende bestuurder, doch bij controle bleek dat hij ook geen rijbewijs 'E' had. Beide mannen zijn op de A27 ter hoogte van Maartensdijk aangehouden omdat ze allebei stonden gesignaleerd voor uiteenlopende feiten.

Medewerkers van de verkeerspolitie onderwierpen de voertuigcombinatie aan een controle omdat hiervoor een rijbewijs BE was vereist. Het vermoeden dat de bestuurder geen ‘E’ had bleek al gauw. Hij stond ook nog eens gesignaleerd voor een achttal openstaande bekeuringen, waarvan hij 500 euro direct afrekende.

De passagier bood aan om verder te rijden met de combinatie, maar na een blaastest en een controle van het rijbewijs bleek dat hij ook geen rijbewijs ‘E’ had. De man stond echter wel gesignaleerd voor het afstaan van DNA. Een medewerker van Forensiche Opsporing van de politie Utrecht heeft dit op het bureau in Utrecht afgenomen.

Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden zonder geldig rijbewijs en het niet tonen van een identificatiebewijs.
Provincie:
Tag(s):