zaterdag, 29. mei 2010 - 19:03

Passantenonderzoek verkrachting

Druten

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag tussen 01.30 en 03.00 uur een passantenonderzoek gehouden in Druten. Aanleiding was de verkrachting een week eerder, in de nacht van vrijdag 21 op zaterdag 22 mei rond hetzelfde tijdstip.

Een 18-jarig meisje werd door een voor haar onbekende man een steegje ingeduwd langs de Veerstraat in Druten waar zij vervolgens door hem werd verkracht. Zij was op dat moment te bang om te gillen maar heeft wel gezien dat er mensen het steegje passeerden. Eén persoon liep zelfs even terug om het steegje in te kijken maar vervolgde zijn weg daarna.

De politie wil deze persoon, het meisje vermoedt dat dit een man is, graag spreken. Mede daarom werd er afgelopen nacht een passantenonderzoek gehouden. De politie heeft dezelfde weg afgelegd als het meisje in het passantenonderzoek om zo de mensen en mogelijke getuigen te spreken die precies een week eerder zich daar ook bevonden.

De politie heeft veel jongeren gesproken over de verkrachting in de buurt van twee verschillende cafés in Druten. Ook sprak de politie met passanten die tussen 02.00 en 03.00 uur over de Veerstraat liepen. Van een aantal personen zijn naam en telefoonnummer genoteerd om hen op een later tijdstip nogmaals hierover te spreken. Deze personen gaven aan informatie te hebben die voor het onderzoek mogelijk van belang kan zijn.
Provincie:
Tag(s):