zondag, 28. februari 2010 - 16:35

Passieconcert in Petruskerk met Anne Wil Blankers

Uden

Op zondag 21 maart a.s. voert kamerkoor Musica Vocalis om 20.00 uur de Markus Passie van J.S. Bach uit in de Petruskerk in Uden. De Markus Passie is, in vergelijking met de Mattheus Passie, een betrekkelijke korte passie. Het lijdensverhaal wordt niet gezongen maar gelezen. De bestuursleden van Musica Vocalis zijn trots dat zij actrice Anne Wil Blankers bereid hebben gevonden om de tekst van het passieverhaal voor te dragen.

Het lijdensverhaal wordt niet gezongen maar gelezen. De bestuursleden van Musica Vocalis zijn trots dat zij actrice Anne Wil Blankers bereid hebben gevonden om de tekst van het passieverhaal voor te dragen.

Dit concert is tevens het afscheidsconcert van dirigent Jeroen Felix die 20 jaar met zeer veel plezier voor het koor heeft gestaan.

Met dit concert maakt Musica Vocalis de 10 jaar passietraditie in Uden rond. Het bestuur is zeer verheugd dat zij Jeroen Felix bereid hebben gevonden om dit tiende concert nog onder zijn leiding plaats te laten vinden. Het orkest is het Brabantsch Muzyk Collegie. De solisten zijn Hannah Morrison (sopraan), Lisinka de Vries (alt) en Jan van Elsacker (tenor). De organist is Norbert Bartelsman.
Provincie:
Tag(s):