woensdag, 12. mei 2010 - 16:42

PIJ maatregel en schadevergoeding voor zedenmisdrijven Spijkenisse

Rotterdam

Woensdag heeft de Rotterdamse Rechtbank een 17-jarige Spijkenisser veroordeeld voor aanranding en verkrachting van acht meisjes en jonge vrouwen in de omgeving van metrostations in Spijkenisse. Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) woensdag bekendgemaakt.

De rechter legde hem een PIJ-maatregel op, wat betekent dat hij in een inrichting voor jeugdigen wordt geplaatst. De rechter volgde daarmee de eis die de Officier van Justitie tijdens de behandeling van de zaak formuleerde.

Daarnaast is aan de slachtoffers een schadevergoeding toegekend. Vier slachtoffers kregen de geëiste vergoeding volledig toegekend. Twee van hen kregen de schadevergoeding gedeeltelijk toegewezen. In totaal gaat het om een bedrag van ruim 17.000 euro.

De acht gevallen hebben plaatsgevonden tussen juni 2009 en januari 2010. In de eerste twee weken van januari deden vijf vrouwen aangifte. Een speciaal team van de politie Rotterdam-Rijnmond heeft door onderzoek nog drie bewijsbare feiten aan het onderzoek toegevoegd. In januari is de Spijkenisser aangehouden.
Provincie:
Tag(s):