woensdag, 14. juli 2010 - 16:05

Pinguïn ontsnapt uit Dierenpark Emmen

Emmen

Regelmatig komt er een telefoontje binnen bij Dierenpark Emmen met vragen over een pinguïn die zou zijn ontsnapt of die zou zijn meegenomen in een rugtas door een bezoeker. Omdat het nooit om ooggetuigen gaat en omdat hetzelfde telefoontje ook bij tal van andere Europese dierentuinen enige malen per jaar binnenkomt, krijgt de beller te horen dat het een broodje-aap-verhaal betreft.

Begin deze week echter, kwam de politie naar Dierenpark Emmen, met in de achterbak een Humboldt-pinguïn. De vogel was aangetroffen in de buurt van een woning aan de Ermerweg. De dierenarts en de verzorger die er bij geroepen werden, konden dankzij de onderhuidse chip, die bij vogel was ingebracht, vaststellen dat het een pinguïn betrof die dit voorjaar in Dierenpark Emmen uit het ei gekropen was. Het grote kuiken is in een broedhol door de ouders grootgebracht, maar was op zoek naar het grote bassin kennelijk verdwaald en zelfs buiten het park terechtgekomen.

Verzorgers zijn op dit moment naarstig op zoek naar de plek waar de pinguïn eruit gekomen zou kunnen zijn, want inmiddels heeft ook een tweede pinguïn kans gezien te ontsnappen. Pinguïns houden blijkbaar niet van broodje-aap.
Provincie:
Tag(s):