zondag, 30. mei 2010 - 18:31

Pinkpop goed verlopen

Landgraaf

De 41e editie van Pinkpop is tot nu toe zonder noemenswaardige incidenten verlopen. Dit heeft de politie Limburg-Zuid bekend gemaakt.

De politie hield de afgelopen dagen 27 festivalgangers aan voor het bezit van verdovende middelen, zakkenrollerij, diefstal uit tenten, mishandeling en wat kleinere vergrijpen. De meesten zijn na betaling van een 'lik-op-stuk'- boete weer op vrije voeten gesteld. Verder schreef de politie ruim honderd bekeuringen uit, voor onder meer verkeersovertredingen. 

Bij de EHBO-post op het festivalterrein zijn sinds vrijdagmorgen bijna 2.000 muziekliefhebbers behandeld voor kleine letsels: kneuzingen, snij- en schaafwonden en benauwdheid. Slechts een enkeling hoefde naar het ziekenhuis. Ook bij de brandweer overheerst tevredenheid over het verloop van het festival tot dusver.
Opvallend veel bekijks trok de tent van 'Boeitmedat'. Honderden jongeren lieten er zich informeren over de campagne tegen het gebruik van geweld tegen hulpverleners en gaven blijk van waardering voor dit initiatief.
Provincie:
Tag(s):