donderdag, 25. maart 2010 - 17:13

Piter Wilkens neemt Bernlef-prijs in ontvangst

Op 25 maart 2010 is de Bernlef-prijs voor Friese muziek 2010 uitgereikt aan Piter Wilkens. Piter Wilkens ontving de prijs voor zijn hele oeuvre uit handen van gedeputeerde Jannewietske de Vries.

Piter Wilkens werd geprezen als ambassadeur voor het Friese lied. De jury vond dat anderen een voorbeeld kunnen nemen aan de manier waarop Wilkens Fryslân internationaal op de kaart heeft gezet. Dit deed hij o.a. met de ‘ferfrysking’ van liedjes van Cornelis Vreeswijk, wat niet onopgemerkt bleef in Zweden.

Met de Bernlef-prijs drukt de provincie haar waardering uit voor artiesten die een bijzondere bijdrage leveren aan de Friese (muziek)cultuur. Daarnaast laat de provincie zien dat muziek naast literatuur, toneel en vormgeving van grote betekenis is voor de Friese cultuur. De Bernlef-prijs wordt een keer in de drie jaar uitgereikt en is bedoeld voor Friestalige, vocale muziek in alle genres, voor een werk en voor het hele oeuvre van een zanger, groep en/of het werk van een componist, arrangeur en tekstdichter. De Bernlef-prijs wordt om beurt uitgereikt voor lichte muziek en voor ernstige, klassieke muziek. In 2010 wordt de prijs uitgereikt voor lichte muziek. De prijs bestaat uit een bedrag van € 2.000,- en een oorkonde.
Provincie:
Tag(s):