zondag, 9. mei 2010 - 17:59 Update: 08-07-2014 1:04

Play-offs Europa League: Utrecht en Roda naar tweede ronde

(ELF-Voetbal) FC Utrecht en Roda JC gaan onderling uitmaken wie op 15 en 22 juli mag aantreden in de tweede voorronde van de Europa League. Respectievelijk FC Groningen en Heracles Almelo werden zondag verslagen.

FC Groningen kon flink aan de bak; het moest een 3-1 achterstand uit de eerste ontmoeting goed maken in de eigen Euroborg. Daar slaagde de ploeg van trainer Ron Jans niet in. De treffer van Ricky van Wolfswinkel (stiftje) even voor de rust was de genadeklap voor de Noorderlingen, die diep in de tweede helft nog een tweede tegentreffer van Nana Asare moesten incasseren: 0-2.

FC Utrecht neemt het op 13 en 16 mei op tegen Roda JC. De Limburgers kwamen in Almelo op achterstand door een goal van Darl Douglas. De aanvaller punterde de bal met lage snelheid in de korte hoek, nadat Davy de Fauw blunderde bij het uitverdedigen. Heracles had het betere van het spel, maar verzuimde kansen via onder meer Bas Dost en Willie Overtoom te benutten.

Tien minuten voor tijd verschalkte Antoine van der Linden zijn eigen doelman, waarna Boldizsar Bodor Roda JC in de extra tijd alsnog aan de winst hielp.